Všichni jistě známe kombuchu - houbu, která se pěstuje a množí v čaji. Nicméně v Japonsku "konbu-cha" znamená úplně něco jiného - čaj připravený z mořské řasy kombu (Laminaria japonica). Tento speciální čaj je bohatý na umami chuť a je velmi výživný. Často se používá k přípravě dashi (omáčka z čaje kombu a sušeného tuňáka). V Japonsku ani...
Archiv receptů
Salát z mořských řas
Tento recept je určen pro všechny, kteří se dosud zdráhali použít mořské řasy při vaření ve větší míře. Zatímco v Japonsku se řasy konzumují stejně jako zelenina zcela běžně, u nás jsou součástí jídelníčku spíše výjimečně. Mořské řasy jsou zásadotvorné a v obsahu potřebných minerálních látek předčí nejen zeleninu, ale dokonce i mořské ryby (více se...
Lívanečky z kokosové mouky
Pokud Vás zaujal náš článek o kokosové mouce a máte chuť ji ochutnat a pokud máte chuť na něco sladkého, tak čtěte dál:-)
Fazolové tofu
Ano, tofu můžete vyrobit z jakékoliv luštěniny. Pokud máte rádi změnu, tady je jednoduchý recept na tofu z bílých fazolí. Fazole jsme použili již ve formě mouky, abychom si recept ještě více zjednodušili.
Chléb z kokosové mouky
Chléb z kokosové mouky je úplně jiný, než klasické chleby z obilných mouk. Může být zrnitý a o dost hutnější. Med uvedený v přísadách můžete vynechat, chléb potom nebude vůbec nasládlý. Pokud z kokosové mouky pečete poprvé, nelekejte se, že je jí potřeba jen tak malé množství. Tato mouka do sebe hodně nasává tekutiny , takže po přidání tekutých...
Pomazánka z tofu s lahůdkovým droždím
Pokud jste si přečetli článek o lahůdkovém droždí a rádi byste jej ochutnali, tak tahle pomazánka je výborná a navíc Vám příprava zabere jen pár minut.
Chřestová polévka
Tato úžasně jemná a krémová polévka je ideální pro jarní a letní večeře. Příprava je jednoduchá, určitě ji zařadíte mezi své favority hned po prvním vyzkoušení. Potřebujete jen několik základních surovin a čerstvý chřest, nejlépe od vašeho místního pěstitele. Polévku dotáhnete k dokonalosti chlebovými krutonky, čerstvými bylinkami a lžící smetany.
Pikantní dýňový krém
Tato hřejivá krémová polévka z dýně je ideální večeří pro chladné podzimní večery. Zahřejete se již pohledem na oranžovou barvu dýně, která navíc úžasně chutná a výborně zasytí celou rodinu. Ráda ji zdobím různými druhy sýrů, bylinek a koření. Bez šalvěje, tymiánu a dýňových semínek si tuto polévku již neumím představit.