Zdravé stolování se sójovou omáčkou

24.01.2018

V posledních letech způsobily zdravotní problémy způsobené konzumací soli zvýšení poptávky po potravinách se sníženým obsahem soli. Problém redukce soli v potravinách se stal důležitým zejména proto, že spolu se snížením obsahu soli v potravinách zároveň dochází dle názoru většiny spotřebitelů ke snížení chutnosti a tím i přijatelnosti potravin.

Chcete snížit příjem soli, ale máte rádi kořeněná jídla? S přirozeně fermentovanou sojovou omáčkou je to úplně snadné!  Pokud nahradíte část soli sojovou omáčkou, nejenže tak snížíte celkový obsah soli v pokrmu, jídlo se stane chutnějším! Základních pět chutí (slaná, kyselá, hořká, sladká, umami-pikantní) na sebe vzájemně působí. Přírodně fermentovaná sójová omáčka obsahuje dostatek umami, která zvýrazní slanou chuť, takže můžete skutečně redukovat sůl v jídle při zachování skvělých chuťových vlastností.

Z výsledků vědeckých studií vyplývá, že přidáním přírodně fermentované sojové omáčky do pokrmu lze dosáhnout snížení obsahu soli až o 50% bez ztráty chuťových vlastností pokrmů.

Zkoušeli jsme tři druhy potravin: salátový dressing, polévku a smažené vepřové maso. Použitím přírodně fermentované sojové omáčky mohlo být zredukováno množství přidané soli o 50% (salátový dressing), 24% (polévka) a 29% (smažené vepřové).


Pečujte o své zdraví

Světová zdravotnická organizace (WHO), také doporučuje používat méně soli v potravinách. Pět gramů nebo čajová lžička za den je maximální doporučený denní příjem. Příliš mnoho soli zvyšuje riziko vzniku vysokého krevního tlaku a kardiovaskulárních chorob. Snížením obsahu soli o 30% v potravinách, které jíte,  významně přispějete ke svému zdraví.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky